Stránky

Libeček a polévkové koření. Polévkové bylinky a sušenou zeleninu si namíchejte podle toho co zrovna máte doma...

Přinesené bylinky ze zahrádky

Vlastní polévkové koření typu podravka


Potřebujete:

60g sušených polévkových bylinek a zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule, pórek, česnek, petrželová nať, celerová nať, pažitka, libeček)
 i kadeřávek...

60g mořské soli

1 a 1/2 lžíce lahůdkového droždí

1 lžička směsi koření (pepř, kurkuma, kmín mletý, koriandr mletý) - nemusí být

Polévkové bylinky a sušenou zeleninu si namíchejte podle toho co zrovna máte doma, nemusí být všechny výše uvedené (nevynechte však cibuli a voňavé natě) nebo můžete naopak ještě něco přidat. Sušenou směs rozdrťte v robotu, přidejte mořskou sůl, lahůdkové droždí a koření. Pořádně promíchejte a uložte v těsnící sklenici.

Naťovou zeleninu suším nakrájenou volně na sítech nebo plechu vyloženém bílým papírem.
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer ...), nastrouhám na hrubém struhadle a usuším v sušičce nebo na topení.