Přinesené bylinky ze zahrádky |
Vlastní polévkové koření typu podravka
60g sušených polévkových bylinek a zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule, pórek, česnek, petrželová nať, celerová nať, pažitka, libeček)
i kadeřávek...
60g mořské soli
1 a 1/2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička směsi koření (pepř, kurkuma, kmín mletý, koriandr mletý) - nemusí být
Polévkové bylinky a sušenou zeleninu si namíchejte podle toho co zrovna máte doma, nemusí být všechny výše uvedené (nevynechte však cibuli a voňavé natě) nebo můžete naopak ještě něco přidat. Sušenou směs rozdrťte v robotu, přidejte mořskou sůl, lahůdkové droždí a koření. Pořádně promíchejte a uložte v těsnící sklenici.
Naťovou zeleninu suším nakrájenou volně na sítech nebo plechu vyloženém bílým papírem.
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer ...), nastrouhám na hrubém struhadle a usuším v sušičce nebo na topení.